Top Social

Protein dan Asid Amino

Wednesday, March 20, 2019

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.


Ia juga merangsang fungsi psikologi. Makan setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein pula akan menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, membantutkan pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Protein terdiri daripada lebih 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.


Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala, asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan hanya diperolehi daripada sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.


Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehinggalah kepada pengeluarannya.
Satu hidangan ESP sudah mengandungi 9 jenis asid amino perlu yang diperlukan oleh
tubuh badan kita.


Dapatkan ESP anda hari ini! Whatsapp Uni sekarang! :)


Berminat untuk mendapatkan info lanjut, membuat tempahan produk Shaklee
ataupun ingin mendaftar sebagai ahli bagi menikmati lebih penjimatan
serta bimbingan secara personal daripada Uni?

Hubungi Uni segera di talian 018-7669798 atau
klik SINI untuk pautan whatsapp

COD area Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS Seluruh Malaysia setiap hari :)

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
Be First to Post Comment !