Top Social

Supplement Untuk Atasi Demam Denggi

Wednesday, August 15, 2018


Hati siapa yang tidak risau apabila disahkan menghidap demam denggi. 


Oleh kerana demam denggi ini adalah disebabkan oleh virus daripada nyamuk Aedes, maka tiada ubat atau antibiotik untuk merawatnya. 


Rawatan untuk demam denggi biasanya tertumpu kepada melegakan simptom sahaja (demam yang teruk, sakit sendi dan sebagainya).


Uni juga pernah berdepan dengan pengalaman sebegini apabila adik Uni dimasukkan ke hospital kerana demam denggi. 


Susah hati dan risau melihatnya, melihat badan yang ditumbuhi bintik-bintik merah seperti ruam, melihat dia sakit kepala dan rasa bisa serta sakit seluruh badan. 


Ditambah lagi dengan kehilangan selera makan, membuatkan dia rasa lebih sakit dan lemah.


ADAKAH SHAKLEE MEMPUNYAI SUPPLEMENT YANG SESUAI UNTUK MENGATASI DEMAM DENGGI*?


Ya, sebagai sebuah syarikat yang menerajui bidang kesihatan, Shaklee mempunyai cadangan supplement untuk mereka yang menghidap demam denggi.


1) NUTRIFERON

Satu kotak Nutriferon mempunyai 30 sachet, ianya dalam bentuk serbuk


Nutriferon adalah "immune booster" yang membantu meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh badan kita bagi melawan penyakit. 


Ia mengandungi ekstrak 4 jenis tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago yang mana kesemuanya mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.


Nutriferon ini adalah formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee yang hanya boleh didapati melalui Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa atau farmasi.


Nutriferon membantu mengukuhkan sistem imun dalam masa yang singkat. Apatah lagi jika anda jenis yang selalu demam, kerap diserang selsema dan mempunyai antibodi yang rendah, amatlah digalakkan untuk mengambil Nutriferon*.2) PERFORMANCE DRINK

Satu tin Performance Drink (539 g)


Bagi mereka yang menghidap demam denggi, badan akan berasa sakit di sendi, tulang, rasa bisa, hilang selera makan dan kurang minum air. 


Apabila ini berlaku, badan akan mengalami dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari dalam tubuh) dan membuatkan pesakit berasa lebih sakit, letih dan tidak bermaya.


Performance Drink mengandungi komponen elektrolit yang penting iaitu Na+ (Sodium), Cl+ (Chloride), Mg+ (Magnesium), Ca2+ (Calsium) dan K+ (Potasium) yang mana ia penting untuk membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan, dengan mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.


Performance Drink memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat dan menggantikan air yang hilang serta meningkatkan daya tahan tanpa mencederakan tubuh. 


Yang lebih menarik, Performance Drink merupakan satu-satunya minuman isotonik yang rendah kandungan gula dan bebas karbonat (tiada gas).3) VITAMIN C

Satu botol Vitamin C mengandungi 180 biji tablet


Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan dengan cara membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun juga menyingkatkan waktu pemulihan.


Manusia tidak mampu menghasilkan Vitamin C sendiri. Tambahan pula, Vitamin C adalah jenis yang larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh badan. 


Apatah lagi, jika anda seorang yang merokok dan mudah stress, keadaan ini akan mempercepatkan lagi penyusutan Vitamin C daripada tubuh badan anda.


Pengambilan Vitamin C sangat dicadangkan untuk mereka yang menghidap demam denggi bagi membantu meningkatkan sistem imun tubuh badan.BAGAIMANA INGIN MENDAPATKAN SUPPLEMENT UNTUK DEMAM DENGGI?


Mudah sahaja. Boleh hubungi Uni seperti details yang tertera di bawah untuk pembelian :)


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Be First to Post Comment !
Eintan Nurfuzie said...

jalan2 sni..
good info

Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
Shopping di entri Blogshop : Pin Tudung Super Comel by KAWAIDESU CONCEPT
Dan Entri terbaru di Faktor Typing... Lama Gila