Top Social

Jom Berkenalan Dengan Alfalfa Complex

Saturday, August 11, 2018
Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee dalam tahun 1950an.


Diperbuat daripada tanaman Alfalfa iaitu Medicago sativa, ia ditanam secara ORGANIK di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan baja kompos  / baja bebas kimia. 


Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Oleh sebab itu, tidak hairanlah jika ia dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan".


Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya pula boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi semulajadi.


Apabila telah mencapai tahap kematangan mutlak, daun alfalfa ini akan dituai, di mana daun alfalfa yang telah matang adalah sangat kaya dengan klorofil. 


Bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya, daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi manakala bahagian lain yang tidak penting akan dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawasan Shaklee yang sangat ketat.


Oleh sebab itu, jangan takut untuk mencuba Alfalfa Complex daripada Shaklee!


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.


***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Be First to Post Comment !