Top Social

6 Manfaat Utama Alfalfa Yang Anda Mesti Tahu

Tuesday, August 21, 2018Alfalfa merupakan tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi di mana ia telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun yang lalu. Alfalfa telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.
Alfalfa Complex dalam botol besar (700 biji)
Juga tersedia dalam botol kecil (330 biji)


Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.


Percayakah anda? 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu :)6 Manfaat Utama Alfalfa* Yang Anda Mesti Tahu :


1) Mencuci Hati dan Usus

Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali.

Untuk tubuh badan yang mempunyai kandungan asid yang tinggi akibat tekanan hidup, pemakanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat dan lain-lain, Alfalfa membantu menghilangkan toksin daripada badan, membersihkan hati, kolon dan darah kerana sifatnya yang beralkali. Alfalfa juga membantu mencantikkan kulit dan otot.


2) Melawan Alahan

Anda berdepan dengan masalah kulit seperti kurap, ataupun masalah hidung sensitif? Cuba atasi masalah tersebut dengan Alfalfa, kerana ia membantu melawan alahan dengan sangat berkesan.

Selain itu, jika anda mempunyai masalah bau badan atau ulat air (athlete's foot), pengambilan Alfalfa dapat mengatasi masalah ini.


3) Memperbaiki Masalah Saluran Penghadaman

Jika anda selalu menghadapi masalah seperti kembung perut, ulser gastrik dan sembelit, apa kata cuba Alfalfa untuk mengatasi masalah ini? Alfalfa dapat membantu memperbaiki masalah di saluran penghadaman.


4) Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol

Kajian klinikal telah membuktikan bahawa dalam penggunaan jangka panjang, Alfalfa dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Ini kerana hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.


5) Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.


6) Mencegah / merawat arthritis serta melegakan kesakitan.Cara Pengambilan Alfalfa Secara Umum :

Alfalfa juga dikenali sebagai 'milk booster' kerana ia membantu memperbanyakkan susu ibu, dengan syarat prinsip asas penyusuan mestilah dipatuhi terlebih dahulu.


Untuk ibu menyusu, Alfalfa boleh diambil sehingga 10 biji sehari namun tidak disarankan untuk mengambilnya 10 biji sekaligus.


Untuk sistem usus dan melegakan perut yang tidak selesa, boleh larutkan Alfalfa bersama Shaklee Peppermint-Ginger Plus di dalam air dan minum.


1 botol mengandungi 90 biji


Kombinasi kedua-dua  ini membantu dalam penghadaman, melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Ia juga melegakan ketidakselesaan perut seperti kembung perut dan sakit perut. Untuk rasa yang lebih enak, boleh campurkan bersama dengan jus buah-buahan.


Setiap pengambilan vitamin mestilah diikuti dengan pengambilan air yang secukupnya di mana 25 kg berat badan memerlukan 1 liter air. Sekiranya anda mempunyai berat badan 50 kg, badan anda memerlukan sekurang-kurangnya 2 liter air dan lebih lagi apabila melakukan latihan fizikal.


Alfalfa Complex tersedia dalam 2 pilihan iaitu botol kecil yang mengandungi 330 biji dan botol besar yang mengandungi 700 biji. Setiap tablet Alfalfa Complex mengandungi sebanyak 300 mg Alfalfa. 


Pengambilan yang disyorkan adalah sehingga 10 tablet sehari bersamaan dengan 3 g Alfalfa.Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.
Be First to Post Comment !