Manfaat Utama Ostematrix

Monday, July 23, 2018


Manfaat utama Ostematrix yang anda mesti tahu :


1) Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi dan urat saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, ezcema, konvulsi (kekejangan), gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.


2) Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600 mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendiri dan artritis.


3) Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4) Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000 mg kalsium dan magnesium serentak akan meringankan sakit sewaktu haid dan membantu membuang air kecil.


5) Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.


6) Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.


7) Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.


8) Magnesium - Ini adalah ion positif no. 2 penting di dalam tubuh kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus,menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukosa.


9) Zinc, boron, manganese, kuprum - Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.


Satu botol Ostematrix mengandungi 120 biji dan tahan untuk kegunaan selama 1-2 bulan. Jom buat pesanan dengan Uni hari ini :)* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.


***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Be First to Post Comment !