Kulit Lebih Muda Menawan Dengan Shaklee Collagen Powder

Monday, July 30, 2018
Untuk rasa lebih sihat dan kulit lebih muda menawan, apa kata cuba Shaklee Collagen Powder* hari ini?

Shaklee Collagen Powder : 1 kotak ada 15 sachet


Apakah Sebenarnya Shaklee Collagen Powder ini ya?

Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000 mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, yakni kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

Berat molekul kolagen ini ialah kira-kira 1,000 Dalton sahaja, bermakna ia dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Apakah Bahan-Bahan Utama Dalam Collagen Powder Ini dan Fungsi-Fungsinya?

8 Bahan Utama Dalam Shaklee Collagen Powder
Kredit : Mummy Maira Wardrobe


1) RSS Collagen dari Sisik Ikan Merah

Fungsi : 
Sebagai sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.


2) Ekstrak Biji Benih Camellia japonica

Fungsi : 
Membantu mengurangkan radikal bebas kerana kandungan asid oleiknya (sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul) dan isoflavon (bahan antioksida semulajadi).


3) Ekstrak Pfaffia (juga digelar sebagai ginseng Brazil)

Fungsi : 

Menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lebih lembut, lembap dan rata.


4) Elastin Dari Kolagen Ikan

Fungsi : 

Dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.


5) Vitamin C

Fungsi : 

Menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit kita.


6) Vitamin B

Fungsi :

Terlibat dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.


7) Ekstrak kerang-kerangan

Fungsi :

Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.


8) Lactobasilus acidophilus

Fungsi :

Sebagai bakteria baik, ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.Lihat semula kulit anda? Adakah ia cukup kolagen ataupun sebaliknya?

Kredit : www.mamacilik.com


Pengambilan kolagen adalah lebih selamat berbanding suntikan atau pembedahan. Namun perlu diingatkan, mereka yang mempunyai alahan terhadap makanan laut perlu mempertimbangkan semula untuk mengambil Shaklee Collagen Powder kerana kandungannya terdiri daripada ekstrak kerang-kerangan.


Berminat nak cuba Collagen Powder Shaklee hari? Let's jommm jangan lengah-lengah lagi. Terus whatsapp Uni di +60187669798 okies! :D* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari
Be First to Post Comment !