Krim Yang Selamat Untuk Dewasa dan Bayi

Friday, July 20, 2018

Antara stok yang Uni pastikan sentiasa ada di rumah adalah Herbal Blend Cream. Paling kurang mesti ada 3 tiub Herbal Blend Cream pada setiap masa.Herbal Blend ini harganya mampu milik dan sangat berbaloi untuk dimiliki, apatah lagi kepada ibu bapa yang mempunyai anak-anak.


Biasa kan selepas mandi, kita akan sapu minyak urut bayi ke perut baby untuk mengelakkan kembung perut atau masuk angin (bak kata orang tua-tua). Alternatifnya, kita boleh gunakan Herbal Blend Cream.


Selain daripada tidak panas, ia juga mempunyai menthol dan mempunyai efek menyejukkan selepas disapu. Maka, amatlah sesuai untuk disapu ke seluruh badan anak yang sedang demam kerana ia dapat menyejukkan badan.


Pernah dahulu lengan kanan Uni terkena periuk nasi, di dalamnya nasi sedang dimasak. Boleh pula tidak terperasan, almaklumlah pada masa tu sedang asyik melayan Aimi yang baru belajar bercakap. Berpot pet kami di dapur sambil memasak. Ralit Uni dibuatnya. Tahu-tahu sahaja Uni sudah menjerit akibat rasa panas yang amat sangat akibat terkena periuk nasi yang sedang mendidih.


Apa lagi, cepat-cepat Uni berlari mendapatkan Herbal Blend dan terus sapu ke lengan. Sejuk rasa. Kemudian dalam masa beberapa hari, merah seakan melecur itu hilang sepenuhnya dan kulit Uni jadi elok seperti biasa, tanpa langsung kelihatan parut hitam atau tanda melecur.


Selain itu Uni juga gunakan Herbal Blend ini untuk disapu ke bahagian kaki anak Uni yang ada parut bekas digaru. Parut yang kelihatan agak hitam. Lepas dah guna Herbal Blend ini, makin pudar dah warna hitam tu. Alhamdulillah.


Herbal Blend ini juga boleh digunakan untuk tujuan mengurut badan ibu yang baru lepas bersalin. Caranya, dicampur dengan minyak panas dan diurut ke badan ibu. Memang sedap rasa badan selepas itu.


Nak order Herbal Blend Cream? Jom whatsapp Uni :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

Be First to Post Comment !