Top Social

Kita Nampak Lebih Tua Berbanding Usia Kerana?

Friday, July 27, 2018


Semenjak dah berusia 3 series ni, Uni rasa Uni semakin prihatin soal kesihatan diri. 


Cantik itu perkara kedua, apatah lagi definisi cantik itu berbeza mengikut mata yang melihatnya, bak kata orang putih "the beauty lies in the eyes of the beholder", bermakna definisi cantik itu sangat subjektif sebenarnya.


Namun, soal kesihatan sangat penting. Pernah Uni melihat gambar seorang junior yang muda 2 tahun daripada Uni, tetapi raut wajahnya menampakkan dia sangat berusia. Uni hairan kenapa jadi begitu.


Rupa-rupanya beliau sihat sahaja, namun kesibukan sebagai surirumah menguruskan anak-anak dan rumahtangga, membataskan masa beliau untuk membelek-belek perihal diri sendiri. Itulah sebabnya kelihatan lebih berusia, nampak tua.


Bila kita tiada masa untuk memberi perhatian kepada diri kita sendiri, maka timbullah satu kenyataan "wanita ini bila berusia 40 tahun sahaja mulalah nampak lebih tua daripada suami". Haishhh..

Baru-baru ini Uni terbaca tentang AGE protein. Hendak terangkan panjang lebar di sini, saya bukanlah doktor ataupun nutritionist, namun melalui pembacaan Uni, AGE protein adalah gula dan protein yang berlebihan dalam badan kita yang bergabung menjadi satu. AGE adalah Advanced Glycation Ends Product. 


Kehadiran AGE yang berlebihan dalam tubuh badan kita menyebabkan kita nampak lebih tua berbanding usia sebenar kita.


Sebut tentang gula, teringat hari itu Uni dengar ceramah Prof Dr. Muhaya di tv. Kata beliau, kurangkan makan gula. Berkali-kali beliau tekankan betapa bahayanya gula sehingga lekat di ingatan Uni ini. Beliau cakap, gula itu manis tapi kerana manisnya gula, kita yang merana. 


Namun berita baiknya, di Shaklee, ada satu produknya yang telah diuji dapat membantu mencegah pembentukan AGE dalam tubuh badan kita dan seterusnya membantu kita untuk mengatasi masalah penuaan supaya kelihatan lebih muda berbanding usia*.

Nak cuba Vivix? Jom segera whatsapp Uni di 0187669798 :)* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari
Be First to Post Comment !