Macamana Nak Cerita Shaklee Cara Layman Mudah Faham

Wednesday, August 23, 2017

1) ALFALFA COMPLEX

Orang dulu minum air telaga banyak kandungan galian. Badan kita perlu 'trace minerals' untuk membantu fungsi hormon, tisu dan organ lancar sehingga optima.


Alfalfa mengandungi banyak garam surih sebab akarnya yang dalam. Banyak kelebihan Alfalfa untuk manusia terutamanya membantu menghilangkan bau badan dan keputihan, meningkatkan pengeluaran susu, penghadaman, sakit sendi (arthritis), allergy dan macam-macam lagi.


Dalam bahasa Arab, 'alfun' bermakna seribu. Jadi ia seribu guna. Ayahanda pastikan dapat minima 10-20 biji sehari in my diet.2) HERB-LAX (detoks usus)

Kalau usus lembu  hanya makan rumput pun busuk, apa lagi kita yang makan macam-macam. Sampah yang tak dibuang akan jadi busuk. Pastikan ambil Herb-lax bagi yang susah buang air besar, nak kulit cantik dan cegah kanser usus (bila berumur 50-an ke atas).3) OSTEMATRIX

Masyarakat kita kurang minum susu segar atau produk tenusu seperti keju. Sebab itu sakit lutut, pinggang, kebas-kebas serta cepat bongkok bagi wanita dan juga penyakit osteoporosis (reput tulang) dah menjadi wabak.


Keperluan kalsium dan magnesium adalah satu kemestian. Ayahanda pastikan dapat ambil Ostematrix sebelum tidur.

====================================
Credit to Master Ayahanda Haji Roslan Ghazali

====================================


Untuk info lanjut berkenaan produk di atas atau mana-mana produk Shaklee yang lain, boleh hubungi Uni yea :)* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari
Be First to Post Comment !