Bagaimana Vivix Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?

Friday, August 25, 2017

Selalu kita dengar pesakit DIABETES akan diberi INSULIN kan? Sebenarnya INSULIN tidak dapat menyembuhkan DIABETES. INSULIN hanya akan membantu pesakit DIABETES untuk terus hidup. 


Pesakit DIABETES tidak mati kerana ketinggian paras gula dalam darah. Sebaliknya, mereka terpaksa bertahan menghadapi komplikasi jangka panjang. Paras gula yang tinggi dalam darah dalam jangkamasa yang panjang boleh membawa komplikasi berikut :

  • Serangan Jantung (arterosklerosis)
  • Masalah Mata (retinopati)
  • Masalah Neurologi/Saraf (Neuropati)
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Masalah ginjal (kegagalan buah pinggang)
  • Jangkitan kuman disebabkan sistem imun yang rendah


Jika orang terdekat kita mengalami diabetes, kita mesti berusaha membantu melambatkan atau terus mencegah komplikasi di atas bermula seberapa mampu yang boleh. Ianya membantu melanjutkan usia, malah yang lebih penting meningkatkan kualiti hidup orang tersayang.Bagaimana Vivix Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?
Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan memperlahankan atau mengurangkan sindrom resistansi insulin.

Ramuan Vivix mampu meningkatkan pembentukan mitokondria, dan seterusnya menggalakkan peningkatan tenaga dengan membantu membaikpulih sel-sel dalam badan yang telah rosak. Perlu diketahui setiap hari sejuta serangan berlaku merosakkan sel DNA manusia. Disebabkan Vivix satu-satunya supplement yang mampu menembusi DNA manusia, jadi Vivix bertindak membaiki dan melindungi sel-sel DNA manusia dengan efisien.Vivix juga membantu melambatkan kerosakan sel dalam badan manusia dan melambatkan penuaan sel serta merupakan supelement anti-penuaan terbaik didunia.Bagaimana Resveratrol Membantu Mengawal Gula Dalam Darah?2 cara resveratrol membantu tubuh kita :-


1) Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

- Insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan masalah diabetis.


- Apabila tubuh hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal paras gula dalam darah. Fungsi Resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu, ia membantu mengawal dari insulin keluar berlebihan untuk mengawal aras gula dalam darah tersebut.


2) Mengaktifkan enzim yang berkuasa pada tubuh kita


- Mencegah atau menyembuhkan diabetis, satu enzim yang dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini berfungsi tehadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.


1 botol Vivix bersamaan dengan 150 ml, tahan selama 2 minggu hingga 1 bulan lebih. Jom dapatkan info lanjut dengan terus whatsapp Uni di 0187669798.* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari
Be First to Post Comment !