Selamat Ke Ambil Omega Guard Ketika Hamil?

Wednesday, May 17, 2017

Omega Guard memang sangat sesuai diambil ketika hamil tetapi AWAS boleh menyebabkan pendarahan ketika bersalin.

Alamak...dah tu tadi kata selamat??!

Jangan cepat melatah ye ibu-ibu hamil di luar sana. Saya betulkan fahaman dan perasaan ragu2-ragu anda. Selepas ini anda MESTI ambil tahu dan sila dapatkan konsultasi yang jelas daripada pengedar Shaklee anda ya.

Fakta tentang Omega Guard memang ada sifat mencairkan darah. Ini bermaksud ia menghalang pembekuan darah (blood clot) terutama bagi mereka yang ada masalah darah cepat beku. Selain itu, ia bertindak melancarkan perjalanan darah bagi pesakit darah tinggi.Jadi, boleh ke wanita hamil makan Omega Guard Shaklee?

Sudah tentu boleh malah sangat digalakkan.Antara kebaikan  minyak ikan seperti Omega Guard ini kepada ibu hamil (dan menyusu) ialah :


1. EPA menyokong organ seperti jantung, sistem imun dan tindakbalas inflammatory.

2. DHA menyokong pertumbuhan otak, mata dan sistem saraf pusat yang mana sangatlah penting  bagi ibu hamil dan ibu menyusu

3. Membantu keseimbangan hormon seperti prostaglandins yang penting untuk semua fungsi tubuh

4. Penting untuk perkembangan visual dan kognitif bayi

5. Kurangkan risiko alergi pada bayi

6. Mencegah kelahiran pra-matang

7. Mengurangkan risiko pre-eclampsia

8. Mencegah kemurungan, depresi, dan post-partum mood disorder (meroyan)


Oleh sebab kepentingannya inilah ibu-ibu sangat digalakkan mengambil sebiji kapsul Omega Guard setiap hari. Lagipun Omega-3 tidak dapat disintesis oleh tubuh manusia dan perlu diperolehi daripada pemakanan.

Mudah bukan, 1 biji sahaja sehari.Bagaimana Pula Boleh Menyebabkan Pendarahan?

Seperti yang telah diberitahu di atas, Omega Guard mempunyai sifat mencairkan darah. Ibu hamil yang mengambil Omega Guard dinasihatkan memberhentikan pengambilan sebaik sahaja memasuki 2 ke 3 minggu sebelum tarikh dijangka bersalin.

Di sini pentingnya ibu hamil mendapat konsultasi yang betul apabila ingin mengambil sebarang suplemen.

Omega Guard Shaklee hanya sesuai apabila usia kandungan memasuki trimester ke-2 dan ke-3 sahaja iaitu mulai bulan ke 4 hingga ke 8 kehamilan.

Lagi best ambil Omega Guard ini semasa hamil ialah, ia membantu mengurangkan risiko darah tinggi dan kencing manis yang kerap menyerang ibu hamil.

Pengambilan Omega Guard boleh diteruskan selepas bersalin, iaitu bagi ibu-ibu yang ingin menjayakan penyusuan ibu.

Kebaikannya selain boleh mengatasi masalah bengkak susu / mastitis, dapat juga meningkatkan kecerdasan otak anak-anak yang menyusu kerana Omega Guard kaya dengan DHA.

Untuk info lanjut tentang Omega Guard, boleh hubungi saya seperti di bawah :)* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia
Be First to Post Comment !