Top Social

Segala Yang Anda Mesti Tahu Tentang Vitamin E Shaklee

Monday, July 30, 2018
Vita-E Complex daripada Shaklee merupakan Vitamin E yang paling lengkap di pasaran kerana :

  • diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum
  • ekstrak d-alpha tocopheryl dan d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi
  • digabungkan dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta)
  • mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan serta melindungi retina.
  • diperkaya dengan ekstrak grape seed


MANFAAT UTAMA VITA-E COMPLEX

1) Melindungi Jantung - pengambilan harian 800 IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.


2) Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - kajian pada tahun 1924 mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800 IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.


3) Anti-Penuaan - 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.


4) Anti-Oksidan Yang Kuat - Pengambilan lebih daripada 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.


5) Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.


6) Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.


7) Menghalang Keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.


8) Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.ADAKAH ANDA MENGAMBIL VITAMIN E DENGAN CUKUP?

Untuk 400UI Vitamin E (bersamaan dengan 1 biji Vitamin E), seseorang perlu  mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas :
APAKAH VITAMIN E SHAKLEE SELAMAT?

Di dalam buku "Prescription For Longevity" yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan Vitamin E secara terperinci.


Secara global, terdapat lebih daripada 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamtan Vitamin E.


Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard ke atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan Vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok hampir 33%.


Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200 UI (8 biji Vitamin E).


Link Journal Kajian Selenium - Supplemen Vitamin E Pada Lelaki Tidak Subur : Kesan Ke Atas Parameter Air Mani dan Kehamilan


Kesimpulan daripada jurnal ini : Tambahan Selenium (Se) dan Vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutamanya pada pergerakan sperma (lebih aktif).


Oleh sebab itu, Vitamin E merupakan salah satu supplemen yang dicadangkan dalam Set Kesuburan (usaha untuk hamil).


Anyone berminat nak dapatkan info lanjut Vitamin E ataupun nak terus buat pembelian boleh whatsapp Uni di +60187669798 :)* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari
Be First to Post Comment !