Top Social

Perbezaan Antara Meal Shakes, ESP dan Cinch Shake Mix

Wednesday, July 18, 2018

Shaklee mempunyai 3 jenis minuman protein iaitu Meal Shakes, Energizing Soy Protein (ESP) dan Cinch Shake.

Apakah  perbezaan antara ketiga-tiga minuman protein ini dan siapakah yang sesuai untuk mengambilnya?

Sila lihat jadual di bawah untuk maklumat lanjut :


Kredit : ainniah.com


1) MEAL SHAKES
Meal Shakes adalah minuman protein yang sesuai diambil oleh semua golongan daripada kanak-kanak, dewasa hinggalah kepada warga emas (selagi tiada sebarang kontradiksi).


Meal Shakes ini selalunya dikombinasikan dalam Set Kanak-Kanak khusus untuk membantu kanak-kanak yang mempunyai masalah sembelit dan juga masalah cerewet dalam pemilihan makanan (picky eater).


Kandungan serat yang tinggi di dalam Meal Shakes membantu melawaskan pembuangan air besar bagi kanak-kanak.


Bagi kanak-kanak yang cerewet memilih makanan, Meal Shakes boleh ditambah ke dalam susu ataupun dijadikan sebagai snek bertujuan untuk membantu menambah selera kanak-kanak.


Selain itu, Meal Shakes ini juga terdapat dalam Set Puasa & Sahur yang sangat popular sebenarnya sewaktu bulan puasa.


Ini kerana Meal Shakes boleh diambil sebagai pengganti nasi ketika bersahur, malah membantu untuk tetap berasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari.


Jika anak-anak sukar untuk bangun sahur ataupun sukar untuk mengambil makanan yang lebih berat sewaktu sahur, apa kata bancuhkan sahaja segelas Meal Shakes untuknya? Mudah malah sangat berkhasiat.2) ESP


ESP adalah antara Shaklee Best-Seller Product tau. Memang permintaannya sentiasa tinggi kerana ESP diambil oleh pelbagai golongan seperti ibu hamil, ibu berpantang, ibu menyusu, mereka yang inginkan kulit yang lebih sihat dan cantik, sebagai pengganti makanan (meal replacement) dan lain-lain lagi.


Paling bagus, ESP mengandungi 9 jenis asid amino yang sememangnya sangat diperlukan oleh tubuh badan kita, namun tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita.

ESP disarankan diambil oleh golongan dewasa. Sekiranya kanak-kanak ingin mengambil minuman protein ini, sebaiknya ambillah Meal Shakes kerana ia lengkap dengan buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan lactabumin (susu).3) CINCH SHAKE


Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan secara sihat, Cinch Shake adalah pilihan yang sangat tepat. Tersedia dalam 3 perasa iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla, Cinch Shake diperkaya dengan leusine di mana ia membantu memelihara otot semasa lemak dibakar. Hasilnya, berat badan menurun tanpa badan kelihatan menggeleber :)


Bacaannya indeks glisemiknya yang rendah iaitu 22 sahaja, bermakna ia sangat sesuai untuk dijadikan sebagai pengganti makanan (meal replacement) dan dapat membantu memberikan rasa kenyang yang lebih lama, seterusnya mengurangkan keinginan untuk makan.Diharap anda lebih jelas untuk memilih sama ada Meal Shakes, ESP atau Cinch Shake. Sekiranya masih berasa ragu, jangan malu jangan segan boleh hubungi Uni untuk konsultasi lanjut berkenaan supplement yang mana yang sesuai dengan keperluan anda. Uni sentiasa sedia membantu! :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

***********************************************************************


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan

POS : Seluruh Malaysia setiap hari


Be First to Post Comment !